Składniki8 sztuk 1 opakowanie 1 sztuka 1 sztuka 1 sztuka 1 sztuka 1 pęczek 30 mililitrów
PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Mango obierz i pokrój w kostkę 0,5 x 0,5 cm. Cebulę i pomidory pokrój w drobną kostkę, chilli posiekaj. W miseczce połącz mango, cebulę, pomidory, chilli oraz pokrojoną kolendrę – dodaj syrop klonowy oraz sok z limonki i wymieszaj. Salsę odstaw do lodówki. ![]() Krok 2Mięso kurczaka umyj i osusz. Przyprawę do grilla Knorr rozmieszaj z oliwą, a następnie zamarynuj mięso i odstaw w chłodne miejsce na 15 minut. ![]() Krok 3Po tym czasie kawałki kurczaka ułóż na ruszcie rozgrzanego grilla i smaż z obu stron po 5-6 minut. Na gotowym kurczaku, na wierzchu, ułóż porcję salsy i podawaj – najlepiej z chrupiącymi grzankami. ![]() ![]() Dobra rada: Jeśli nie masz mango, spróbuj przygotować podobną salsę z ananasem. |
Kurczak z mango
