Lasagne warzywna: przepis na lazanię z sosem | Przepisy.pl pixel

Lasagne warzywna

ratingratingratingratingrating

25

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania60 min.
ilość porcji1 os.
Lasagne warzywna

Składniki

2 łyżki

500 mililitrów

400 gramów

1 opakowanie

300 gramów

4 sztuki

300 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku Na rozgrzanej oliwie zeszklij pokrojona jedną cebule i jeden czosnek. Dodaj puszkę pomidorów pelatti, Fix Spaghetti Napoli Knorr i 100 ml wody całość pomieszaj i zagotuj .

Lasagne warzywna - Krok 1

Krok 2

Bakłażana pokrój w plastry i przesmaż na oliwie. Odstaw na bok w tym samym garnku przesmaż kolejna cebule i czosnek. Dodaj odciśnięty i pokrojony szpinak. Smaż minutę, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku.

Lasagne warzywna - Krok 2

Krok 3

Na spód żaroodpornego naczynia wylej 2 łyżki sosu pomidorowego. Na sosie ułóż pierwszą warstwę suchych płatów makaronu lasagne, rozprowadź . Na makaronie rozprowadź kolejna warstwę sosu, nałóż plastry bakłażana, pomidora i posyp serem.

Lasagne warzywna - Krok 3

Krok 4

Następną warstwę ułóż ze szpinaku zaczynając od porcji sosu i tak jak poprzednio posyp serem, a następnie przykryj płatami lasagne.

Lasagne warzywna - Krok 4

Krok 5

Ostatnią warstwę makaronu posmaruj resztką sosu i posyp serem. Zapiekaj w piekarniku pod przykryciem w nagrzanym piekarniku do temperatury 200°C przez 30 minut. Danie podawaj na gorąco.

Lasagne warzywna - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!