Składniki2 łyżki 500 mililitrów
400 gramów 1 opakowanie 300 gramów 4 sztuki 300 gramów 2 sztuki 2 sztuki 1 szczypta 0.5 łyżeczki
PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1W garnku Na rozgrzanej oliwie zeszklij pokrojona jedną cebule i jeden czosnek. Dodaj puszkę pomidorów pelatti, Fix Spaghetti Napoli Knorr i 100 ml wody całość pomieszaj i zagotuj . ![]() Krok 2Bakłażana pokrój w plastry i przesmaż na oliwie. Odstaw na bok w tym samym garnku przesmaż kolejna cebule i czosnek. Dodaj odciśnięty i pokrojony szpinak. Smaż minutę, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. ![]() Krok 3Na spód żaroodpornego naczynia wylej 2 łyżki sosu pomidorowego. Na sosie ułóż pierwszą warstwę suchych płatów makaronu lasagne, rozprowadź . Na makaronie rozprowadź kolejna warstwę sosu, nałóż plastry bakłażana, pomidora i posyp serem. ![]() Krok 4Następną warstwę ułóż ze szpinaku zaczynając od porcji sosu i tak jak poprzednio posyp serem, a następnie przykryj płatami lasagne. ![]() Krok 5Ostatnią warstwę makaronu posmaruj resztką sosu i posyp serem. Zapiekaj w piekarniku pod przykryciem w nagrzanym piekarniku do temperatury 200°C przez 30 minut. Danie podawaj na gorąco. ![]() ![]() Dobra rada: Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację! |
Lasagne warzywna
