Składniki3 łyżki 1 sztuka 4 łyżeczki 250 gramów 3 łyżki 150 gramów 2 łyżeczki 2 szklanki 0.25 szklanki 2 szklanki 0.75 szklanki 0.25 szklanki 0.25 szklanki PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Zalej makaron gorącą wodą, odstaw na godzinę i odsącz. Krok 2Do rozgrzanego oleju włóż krewetki i smaż je do momentu, gdy zrobią się różowe. Przełóż na półmisek. Krok 3Na oleju podsmaż tofu, rzodkiew i paprykę. Po około 2 minutach wlej jajko. Całość smaż minutę, rozdzielaj kawałki masy łyżką. Krok 4Dodaj makaron, kiełki, dymkę, sos rybny, ocet ryżowy i cukier. Smaż około 2 minuty. Krok 5Dorzuć krewetki i posyp orzeszkami. |
Makaron z krewetkami po tajsku
