Makaron z tuńczykiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tuńczykiem

ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudnościśrednie
czas przygotowania45 min.
ilość porcji1 os.
Makaron z tuńczykiem

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 gram

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki).

Krok 2

Makaron ugotuj al dente, po czym odcedź go. Warzywa umyj i obierz. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a marchewkę i cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Rozmieszany sos wlej na patelnię. Warzywa duś do miękkości.

Krok 4

Dodaj odsączone: tuńczyka i groszek. Gotuj jeszcze przez chwilę, a następnie wymieszaj z ugotowanym makaronem. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.

Krok 5

Na rozgrzanej patelni zeszklij cebule, dodaj marchewkę i cukinię. Smaż ok. 2 minuty.