Składniki20 dekagramów 1 sztuka 2 sztuki 2 sztuki 1 sztuka 1 sztuka 1 gram
PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki). Krok 2Makaron ugotuj al dente, po czym odcedź go. Warzywa umyj i obierz. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a marchewkę i cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Krok 3Rozmieszany sos wlej na patelnię. Warzywa duś do miękkości. Krok 4Dodaj odsączone: tuńczyka i groszek. Gotuj jeszcze przez chwilę, a następnie wymieszaj z ugotowanym makaronem. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii. Krok 5Na rozgrzanej patelni zeszklij cebule, dodaj marchewkę i cukinię. Smaż ok. 2 minuty. |
Makaron z tuńczykiem
