Naleśniki po meksykańsku a'la burrito - przepis | Przepisy.pl pixel

Naleśniki a la buritos

ratingratingratingratingrating

398

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania45 min.
ilość porcji1 os.
Naleśniki a la buritos

Składniki

300 gramów

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

120 gramów

20 mililitrów

ciasto na naleśniki:

250 mililitrów

150 gramów

2 sztuki

20 mililitrów

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą smaż na rozgrzanym oleju przez około 8 minut, aż będzie rumiane.

Naleśniki a la buritos  - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje. Jeśli lubisz pikantną kuchnię, możesz dorzucić czerwoną papryczkę chili i świeżą kolendrę.

Naleśniki a la buritos  - Krok 2

Krok 3

Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż cienkie naleśniki na patelni.

Naleśniki a la buritos  - Krok 3

Krok 4

Farsz mięsny wymieszaj ze startym serem i nakładaj na naleśniki. Zwijaj je podobnie do krokietów.

Naleśniki a la buritos  - Krok 4

Krok 5

Gotowe burito ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

Naleśniki a la buritos  - Krok 5