Składniki300 gramów 400 gramów 1 opakowanie 1 sztuka 1 opakowanie 1 opakowanie 120 gramów 20 mililitrów ciasto na naleśniki: 250 mililitrów 150 gramów 2 sztuki 20 mililitrów PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Mięso mielone wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą smaż na rozgrzanym oleju przez około 8 minut, aż będzie rumiane. ![]() Krok 2Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje. Jeśli lubisz pikantną kuchnię, możesz dorzucić czerwoną papryczkę chili i świeżą kolendrę. ![]() Krok 3Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż cienkie naleśniki na patelni. ![]() Krok 4Farsz mięsny wymieszaj ze startym serem i nakładaj na naleśniki. Zwijaj je podobnie do krokietów. ![]() Krok 5Gotowe burito ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną. ![]() |
Naleśniki a la buritos
