Składniki1 szklanka 2 sztuki 0.2 szklanki 30 mililitrów 0.5 pęczka
1 opakowanie nadzienie: 150 gramów 10 sztuk 1 sztuka 6 sztuk 100 mililitrów 30 mililitrów 1 szklanka 1 pęczek PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Przygotuj ciasto mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz posiekaną pietruszkę. Całość dobrze zmiksuj do momentu uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Następnie smaż naleśniki. ![]() Krok 2Fix Knorr rozmieszaj ze 100 mililitrami śmietany oraz szklanką wody. Umyte mięso oraz pomidory pokrój w cienkie paski. Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w ósemki. ![]() Krok 3Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj cebulę, suszone pomidory oraz pieczarki – całość zalej przygotowanym Fixem Knorr i gotuj 10 minut na małym ogniu. Dodaj kilka porwanych listków świeżej bazylii. ![]() Krok 4Następnie łyżką cedzakową wyjmij z sosu mięso wraz z cebulą, pomidorami i pieczarkami, nałóż na naleśniki, a potem zwiń w rulony. Gotowe naleśniki podawaj z powstałym sosem – jeżeli nie będzie wystarczająco gęsty, gotuj jeszcze chwilę, aby odparować część płynu. Udekoruj listkami bazylii. ![]() ![]() Dobra rada: Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. |
Naleśniki z mięsem i suszonymi pomidorami
