Składniki1 sztuka
1 sztuka 100 mililitrów 1 łyżeczka 1 szczypta
PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Oczyszczone papryki pokrój w paski, posyp majerankiem. ![]() Krok 2Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i piwem na gładką masę. ![]() Krok 3Rozgrzej tłuszcz do smażenia (może to być olej). Paski papryki zanurzaj w cieście i od razu wkładaj do gorącego tłuszczu. Uważaj, aby papryki nie popękały. ![]() Krok 4Gdy papryki zbrązowieją, osącz je z tłuszczu układając na papierowym ręczniku. ![]() Krok 5Oddzielnie przygotuj sos mieszając zawartość opakowania Fix Kurczak słodko – kwaśny Knorr z wodą. Całość zagotuj. Gotową paprykę podawaj z sosem w oddzielnym naczyniu. ![]() |
Papryka w cieście
