Papryka w cieście - w panierce: panierowana | Przepisy.pl pixel

Papryka w cieście

ratingratingratingratingrating

85

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania30 min.
ilość porcji1 os.
Papryka w cieście

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone papryki pokrój w paski, posyp majerankiem.

Papryka w cieście - Krok 1

Krok 2

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i piwem na gładką masę.

Papryka w cieście - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej tłuszcz do smażenia (może to być olej). Paski papryki zanurzaj w cieście i od razu wkładaj do gorącego tłuszczu. Uważaj, aby papryki nie popękały.

Papryka w cieście - Krok 3

Krok 4

Gdy papryki zbrązowieją, osącz je z tłuszczu układając na papierowym ręczniku.

Papryka w cieście - Krok 4

Krok 5

Oddzielnie przygotuj sos mieszając zawartość opakowania Fix Kurczak słodko – kwaśny Knorr z wodą. Całość zagotuj. Gotową paprykę podawaj z sosem w oddzielnym naczyniu.

Papryka w cieście - Krok 5