Składniki8 sztuk 0.5 sztuki 1 opakowanie 2 łyżki 1 pęczek 1 sztuka 1 sztuka 200 mililitrów 150 mililitrów 1 sztuka PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Kawałki kurczaka opłucz i osusz, a następnie natrzyj przyprawą Knorr. Zamarynowane mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym. ![]() Krok 2Ananasa pokrój w grubą kostkę, chili w krążki, a kolendrę posiekaj – wszystko wsyp do naczynia z kurczakami. Dołóż również cytrynowy listek. ![]() Krok 3Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z sokiem z ananasa i mlekiem. Przygotowany Fix wlej do naczynia. ![]() Krok 4Limonkę przekrój na pół i dołóż do składników. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. ![]() Krok 5Po tym czasie wyjmij naczynie z piekarnika, powstały sos zlej do rondelka i dopraw do smaku. Kurczaka z powrotem włóż do piekarnika i zrumień. Gotowe pałki podawaj z ryżem i ananasowym sosem. ![]() |
Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili
