Pieczone udka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone udka z boczkiem

ratingratingratingratingrating

30

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania60 min.
ilość porcji1 os.
Pieczone udka z boczkiem

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

12 sztuk

0.5 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyj i osusz, a następnie posyp równomiernie przyprawą Knorr oraz majerankiem.

Pieczone udka z boczkiem - Krok 1

Krok 2

Cebule pokrój w ćwiartki i włóż do naczynia żaroodpornego. Każde z udek zawiń w 3 plastry boczku i ułóż na cebuli.

Pieczone udka z boczkiem - Krok 2

Krok 3

Bulion wlej do naczynia, a następnie wstaw je do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 50 minut. W międzyczasie udka polewaj powstałym podczas pieczenia sosem.

Pieczone udka z boczkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do pieczenia możesz użyć również innych warzyw: dodaj marchewkę, pietruszkę oraz pora i czosnek. Aromat potrawy będzie niesamowity!