Składniki4 sztuki 3 łyżki 12 sztuk 0.5 szklanki 1 łyżka 2 sztuki PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Udka umyj i osusz, a następnie posyp równomiernie przyprawą Knorr oraz majerankiem. ![]() Krok 2Cebule pokrój w ćwiartki i włóż do naczynia żaroodpornego. Każde z udek zawiń w 3 plastry boczku i ułóż na cebuli. ![]() Krok 3Bulion wlej do naczynia, a następnie wstaw je do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 50 minut. W międzyczasie udka polewaj powstałym podczas pieczenia sosem. ![]() ![]() Dobra rada: Do pieczenia możesz użyć również innych warzyw: dodaj marchewkę, pietruszkę oraz pora i czosnek. Aromat potrawy będzie niesamowity! |
Pieczone udka z boczkiem
