Składniki4 sztuki 450 gramów 0.5 opakowania 100 mililitrów 0.5 sztuki 2 sztuki 4 sztuki 4 łyżki 1 łyżka PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz. W garnku podsmaż cebulę oraz szpinak, a następnie dodaj pokrojone w kostkę suszone pomidory. ![]() Krok 2Całość zalej rozmieszanym w śmietanie Fixem Knorr i zagotuj. Ostudź szpinak, po czym dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę. ![]() Krok 3Natnij pierś nożem tak, aby powstała kieszonka. Umieść w niej farsz i zepnij wykałaczką. ![]() Krok 4Piersi oprósz przyprawą Knorr i obsmaż z obu stron na patelni. Następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 10 minut. ![]() ![]() Dobra rada: Do farszu ze szpinaku idealnie będą pasowały orzeszki piniowe. Tak przygotowanego kurczaka podawaj z sosem pomidorowym przygotowanym z Fixu Napoli. |
Pierś faszerowana szpinakiem
