Składniki2 sztuki 1 opakowanie 0.5 sztuki 3 łyżki 2 łyżeczki 1 szklanka 2 pęczki 1 sztuka 1 sztuka 1 pęczek PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Fix Knorr wymieszaj w rondelku ze szklanką wody, dodaj łyżkę oliwy, kilka listków bazylii i zagotuj. Krok 2Piersi opłucz, osusz, a następnie natnij z boku tak, aby powstała kieszeń. Krok 3Do środka wsuń plastry sera oraz kilka listków bazylii. Całość zamknij. Krok 4Piersi skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Na rozgrzanej patelni połóż pergamin, a na nim piersi i smaż po 3 minuty z każdej strony. Krok 5W tym czasie pokrój drobno czosnek oraz cebulę, przesmaż na drugiej patelni. Dodaj szpinak, wymieszaj i dopraw do smaku. Krok 6Gotowe piersi podawaj na szpinaku i polej przygotowanym pomidorowym sosem. Udekoruj gałązkami ziół. ![]() Dobra rada: Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację! |
Pierś z kurczaka nadziewana camembertem
