Pierś z kurczaka z camembert - z serem: filet | Przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka nadziewana camembertem

ratingratingratingratingrating

7

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania30 min.
ilość porcji1 os.
Pierś z kurczaka nadziewana camembertem

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

3 łyżki

2 łyżeczki

1 szklanka

2 pęczki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj w rondelku ze szklanką wody, dodaj łyżkę oliwy, kilka listków bazylii i zagotuj.

Krok 2

Piersi opłucz, osusz, a następnie natnij z boku tak, aby powstała kieszeń.

Krok 3

Do środka wsuń plastry sera oraz kilka listków bazylii. Całość zamknij.

Krok 4

Piersi skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Na rozgrzanej patelni połóż pergamin, a na nim piersi i smaż po 3 minuty z każdej strony.

Krok 5

W tym czasie pokrój drobno czosnek oraz cebulę, przesmaż na drugiej patelni. Dodaj szpinak, wymieszaj i dopraw do smaku.

Krok 6

Gotowe piersi podawaj na szpinaku i polej przygotowanym pomidorowym sosem. Udekoruj gałązkami ziół.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!