Składniki4 sztuki 2 łyżki 4 łyżki tapenada: 150 gramów 1 sztuka 20 gramów 50 gramów 0.5 sztuki 1 pęczek 100 mililitrów 4 sztuki PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Piersi z kurczaka umyć osuszyć. W misce wymieszać Przyprawę do grilla Knorr z ketchupem Hellmann's. W powstałej marynacie obtoczyć piersi z kurczaka. Miskę przykryć i odstawić do lodówki na 12 godzin. ![]() Krok 2Przygotuj tapenadę z oliwek – oliwki, kapary, ostrą papryczkę i czosnek drobno posiekaj nożem, połącz je z oliwą, sokiem z cytryny, startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki. ![]() Krok 3Mięso grilluj na rozgrzanym grillu na aluminiowych tackach, pod przykryciem przez około 20 minut, obracając piersi co jakiś czas na druga stronę. Grillowane piersi obtocz w przygotowanym wcześniej oliwkową tapenadą. ![]() ![]() Dobra rada: Do zrobienia tapenady najlepsze są oliwki kalamata. |
Pierś kurczaka z tapenadą z oliwek
