Składniki400 gramów 2 sztuki 2 sztuki 1 sztuka 3 łyżki 3 sztuki 3 łyżki PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Polędwiczki wieprzowe oczyść z błon i przerostów tłuszczu i pokrój w 1 cm plastry. Wymieszaj je z oliwą oraz Przyprawą do mięsa wieprzowego Knorr, która nada kotlecikom delikatnego ziołowo-korzennego smaku i sprawi, że będą soczyste. Każdy kotlecik obsmaż z obu stron na patelni. ![]() Krok 2W plaster jabłka ułożonego na płasko na desce wbij na sztorc trzy patyki do szaszłyków. Na plaster jabłka, nabij następnie plaster polędwiczki, liść szałwii i plaster sera. Czynność powtarzaj do wyczerpania produktów. ![]() Krok 3Gotową „roladę” ułóż na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na ok. 10-15 minut. Upieczone go mięso ułóż na półmisku na ryżu wyciągając patyki przed podaniem. ![]() ![]() Dobra rada: By uzyskać lepszy efekt możesz dodać kawałek papryki. |
Polędwica nadziewana jabłkami na styl hasselback
