Składniki4 sztuki 1 sztuka 0.5 pęczka 50 gramów 1 szczypta 1 łyżeczka 4 łyżki 1 sztuka PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Pomidory przekrój na połówki i wydrąż połowę miąższu. ![]() Krok 2Połówki pomidorów podsmaż przekrojoną stroną na rozgrzanej oliwie i przełóż do foremki. ![]() Krok 3Szalotkę, natkę pietruszki oraz czosnek posiekaj. Na rozgrzanej oliwie zeszklij szalotkę i czosnek, dodaj wydrążony miąższ z pomidorów, natkę pietruszki. Dopraw pieprzem i przyprawą czosnek Knorr. ![]() Krok 4Nadzienie przełóż do pomidorów, na górę zetrzyj ser i zapiekaj w piekarniku przez 15 minut. ![]() ![]() Dobra rada: Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. |
Pomidory po prowansalsku
