Składniki4 sztuki 2 sztuki 1 łyżeczka 1 opakowanie 2 łyżki null 1 sztuka null 1 łyżka 500 gramów 1 łyżka null PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Cebulę i marchew posiekaj niezbyt drobno, a mięso pokrój na kawałki. Krok 2Do garnka wrzuć mięso i zacznij smażyć. Krok 5Pod koniec gotowania dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut aż sos zgęstnieje. Krok 3Następnie dodaj posiekane chilli marchew, cebulę oraz wszystkie przyprawy. Smaż aż całość nabierze aromatu. Krok 4Wlej litr ciepłej wody. Dodaj Bulionetke i gotuj ok. 1 godziny Krok 6Dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Podawaj z ryżem. |
Potrawka curry z wieprzowiny
