Potrawka z grzybowo-ogorkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z grzybowo-ogorkowa

ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania60 min.
ilość porcji1 os.
Potrawka z grzybowo-ogorkowa

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Pieczarki i ogórki w kostkę. Na patelnie wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać pieczarki, posiekany ząbek czosnku, do smaku pieprz, przyprawę delikat. zalać wszystko bulionem.

Krok 2

Do 300ml gorącej wody dodać kostkę grzybowa, rozpuścić. Wlać całość na patelnie do mięsa i grzybów. Dodać tymianek, natek pietruszki. Przykryć i gotować ok 15 minut.

Krok 3

W osolonej wodzie ugotować makaron. Odcedzić, odstawić.

Krok 4

Do sosu dodać pokrojone ogórki oraz śmietanę. Wymieszać, podgrzać razem 2 minuty. Wlać na talerze razem z makaronem.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.