Składniki1 sztuka 1 sztuka 100 gramów 2 sztuki 1 łyżeczka 1 sztuka 1 łyżka 1 sztuka 150 gramów 2 łyżki 4 sztuki PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Pieczarki i ogórki w kostkę. Na patelnie wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać pieczarki, posiekany ząbek czosnku, do smaku pieprz, przyprawę delikat. zalać wszystko bulionem. Krok 2Do 300ml gorącej wody dodać kostkę grzybowa, rozpuścić. Wlać całość na patelnie do mięsa i grzybów. Dodać tymianek, natek pietruszki. Przykryć i gotować ok 15 minut. Krok 3W osolonej wodzie ugotować makaron. Odcedzić, odstawić. Krok 4Do sosu dodać pokrojone ogórki oraz śmietanę. Wymieszać, podgrzać razem 2 minuty. Wlać na talerze razem z makaronem. ![]() Dobra rada: Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. |
Potrawka z grzybowo-ogorkowa
