Składniki1 sztuka 0.5 łyżeczki 1 szczypta 2 łyżki 1 sztuka 1 szczypta 1 łyżka 2 łyżki 350 mililitrów 400 gramów 5 sztuk 1 łyżka 2 łyżki 1 łyżka 2 łyżki 2 łyżki 1 szczypta 225 gramów 2 sztuki 225 gramów 1 łyżka 6 łyżek PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Cebulę i czosnek posiekaj. Krok 2Mięso wymieszaj z chipsami, jajkiem, połową posiekanej cebuli, 3 posiekanymi ząbkami czosnku, cynamonem i rodzynkami. Krok 3Z masy zrób kulki i usmaż je na bardzo małej ilości oleju na teflonowej patelni. Krok 4Cukier, wywar, ocet, odcedzone pomidory z puszki, mielone chili, paprykę, pozostała posiekaną cebulę i posiekany czosnek zmiksuj, dodaj zioła. Krok 5Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż do czasu, gdy będą miękkie. Krok 6Do ziemniaków włóż pulpety i przygotowany sos. Gotuj około 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Posyp serem. |
Pulpety w sosie ostro-słodkim
