Składniki2 łyżki 2 sztuki 2 łyżki 100 gramów 100 gramów 1 sztuka 100 gramów PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Bakłażany pokrój wzdłuż na plastry, obficie oprósz solą i odstaw na 10 minut, aby puściły sok. Potem wypłucz je pod zimną wodą, usuwając sól, a następnie osusz papierowym ręcznikiem. Bakłażany oprósz przyprawą do pikantnego grilla, nada ona potrawie wyrazistego smaku. ![]() Krok 2Bakłażany ułóż na desce, na każdy plaster połóż kawałek papryki, kozi ser i kilka listków bazylii oraz suszone pomidory. Całość dokładnie zroluj i zabezpiecz wykałaczką. ![]() Krok 3Grilluj na tackach pod przykryciem przez około 20 minut, przekręcając roladki co jakiś czas. ![]() ![]() Dobra rada: Roladki z bakłażana możesz dodatkowo zawinąć w plastry wędzonego boczku. |
Roladki z bakłażana z czerwoną papryką i kozim serem
