Rosti z mięsem mielonym i z ziemniakami: przepis | Przepisy.pl pixel

Rosti z mięsem mielonym

ratingratingratingratingrating

20

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania60 min.
ilość porcji1 os.
Rosti z mięsem mielonym

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

30 mililitrów

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj na półtwardo i wystudź. Następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę, paprykę oraz cukinię pokrój w niedużą kostkę. Następnie przesmaż na rozgrzanej oliwie. Przełóż do miseczki.

Krok 3

Na tej samej (rozgrzanej) patelni przesmaż mięso, dodaj warzywa oraz zawartość opakowania Knorr. Całość zalej szklanką wody i wymieszaj. Gotuj 10 minut na małym ogniu.

Krok 4

Gotowy, gęsty sos przełóż do żaroodpornego naczynia. Wierzch pokryj startymi ziemniakami i kawałkami schłodzonej margaryny.

Krok 5

Tak przygotowaną zapiekankę wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z sałatami.