Składniki500 gramów 1 opakowanie 1 sztuka 1 sztuka 1 sztuka 6 sztuk 30 mililitrów 2 łyżeczki 1 szczypta 1 szklanka PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Ziemniaki ugotuj na półtwardo i wystudź. Następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Krok 2Cebulę, paprykę oraz cukinię pokrój w niedużą kostkę. Następnie przesmaż na rozgrzanej oliwie. Przełóż do miseczki. Krok 3Na tej samej (rozgrzanej) patelni przesmaż mięso, dodaj warzywa oraz zawartość opakowania Knorr. Całość zalej szklanką wody i wymieszaj. Gotuj 10 minut na małym ogniu. Krok 4Gotowy, gęsty sos przełóż do żaroodpornego naczynia. Wierzch pokryj startymi ziemniakami i kawałkami schłodzonej margaryny. Krok 5Tak przygotowaną zapiekankę wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z sałatami. |
Rosti z mięsem mielonym
