Składniki1 sztuka 180 gramów 1 sztuka 2 łyżki 2 łyżki 0.5 sztuki 2 sztuki 1 łyżka 1 sztuka 2 łyżki 1 szczypta 1 szczypta PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Rozgrzej piekarnik do 200°C. Bagietkę pokrój w kostkę 2x2 centymetry i przełóż do miseczki. Zmiażdż 1 ząbek czosnku i dodaj do bagietki. Wlej odrobinę oliwy, dodaj sól i pieprz, wymieszaj i wyłóż na blaszkę z piekarnika z pergaminem. Piecz przez 15 minut na złoty kolor. Krok 2Wyciśnij sok z cytryny i odcedź kapary. Sałatę podziel pojedyncze liście, umyj je i osusz. Krok 3Przygotuj sos. Wymieszaj wegański majonez, wegańską alternatywę sera, kapary i sok z cytryny. Zetrzyj ząbek czosnku na wierzchu i dopraw. Jeśli dressing jest zbyt gęsty, dodaj odrobinę oliwy lub wody. Krok 4Rozgrzej olej na patelni i usmaż roślinne nuggetsy na złoty kolor. Krok 5Sałatę porwij i włożyć do dużej salaterki. Polej sosem i połóż na wierzch nuggetsy oraz grzanki. ![]() Dobra rada: Sos możesz zaostrzyć łyżką musztardy dijon. |
Sałatka w stylu Caesar z wegańskimi nuggetsami
NOWY PRZEPIS
