Seekh kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Seekh kebab

ratingratingratingratingrating

26

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania30 min.
ilość porcji1 os.
Seekh kebab

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

200 mililitrów

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel dwukrotnie w maszynce mięso wraz z cebulami, bułką tartą, garam masalą, zieloną papryką, kolendrą i natką pietruszki.

Seekh kebab - Krok 1

Krok 2

Zagotuj Fix Knorr w niewielkiej ilości wody. Odstaw do ostygnięcia.

Seekh kebab - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj mięso z przygotowanym Fixem Knorr, dodaj sok z cytryny i uformuj kulki o średnicy 5 centymetrów.

Seekh kebab - Krok 3

Krok 4

Mięsną masą oklej bagneciki do szaszłyków w formę cienkich kiełbasek i piecz do momentu, aż mięso będzie swobodnie odchodziło od bagnecików. Podawaj na ciepło na liściach sałaty oraz z sosem Knorr wymieszanym z majonezem, przygotowanym według wskazówek na opakowaniu.

Seekh kebab - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.