Składniki500 gramów
2 sztuki 1 sztuka 1 łyżeczka 1 łyżka 2 łyżki 1 łyżka 200 mililitrów PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Zmiel dwukrotnie w maszynce mięso wraz z cebulami, bułką tartą, garam masalą, zieloną papryką, kolendrą i natką pietruszki. ![]() Krok 2Zagotuj Fix Knorr w niewielkiej ilości wody. Odstaw do ostygnięcia. ![]() Krok 3Wymieszaj mięso z przygotowanym Fixem Knorr, dodaj sok z cytryny i uformuj kulki o średnicy 5 centymetrów. ![]() Krok 4Mięsną masą oklej bagneciki do szaszłyków w formę cienkich kiełbasek i piecz do momentu, aż mięso będzie swobodnie odchodziło od bagnecików. Podawaj na ciepło na liściach sałaty oraz z sosem Knorr wymieszanym z majonezem, przygotowanym według wskazówek na opakowaniu. ![]() ![]() Dobra rada: Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. |
Seekh kebab
