Składniki400 gramów 3 łyżki 80 mililitrów 1 sztuka 1 sztuka 1 sztuka PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Następnie pokrój w większe kawałki i ułóż na talerzu lub półmisku. ![]() Krok 2Jabłko, ogórka i cebulkę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z majonezem Hellmann's i śmietaną. ![]() Krok 3Nałóż warstwę sosu na śledzie, tak aby ich zupełnie nie przykryć. Możesz danie udekorować np. sałatą. ![]() ![]() Dobra rada: Takie śledzie możesz podać również np. z ugotowanym ziemniakiem. Do dekoracji użyj również gałązek koperku. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Ziemniaki faszerowane po chłopsku. Gotowanie ZERO WASTE |
Smaczne śledzie z cebulą i jabłkiem, w sosie śmietanowo-majonezowym
ZERO WASTE
