Składniki2 litry
15 dekagramów 10 dekagramów 10 dekagramów 10 dekagramów 10 dekagramów 5 dekagramów 3 sztuki 8 dekagramów 2 dekagramy 1 szczypta 5 sztuk PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski. ![]() Krok 2Sparz i obierz pomidory ze skórki, pokrój w cząstki. Szynkę pokrój w paski. ![]() Krok 3Ogórki obierz i pokrój w półplasterki, ugotuj w części wywaru z grzybów. ![]() Krok 4Marchew, seler i cebulę pokrój w paski i ugotuj na pozostałym wywarze. ![]() Krok 5Pod koniec gotowania włóż kapary, oliwki bez pestek, szynkę pokrojoną w paski, pomidory, ogórki i grzyby. ![]() Krok 6Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. ![]() Krok 7Solankę z grzybami przelej do jednoporcjowych naczyń żaroodpornych, posyp żółtym serem i zapiekaj w gorącym piekarniku 10 minut. ![]() |
Solanka z grzybami
