Sos koperkowy - prosty przepis bez śmietany | Przepisy.pl pixel

Sos koperkowy

ratingratingratingratingrating

46

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania15 min.
ilość porcji1 os.
Sos koperkowy

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

200 mililitrów

0.25 pęczka

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni , na której przygotowywane było mięso na rozgrzanym tłuszczu zeszklij drobno posiekaną szalotkę, dodaj do niej mleko.

Sos koperkowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj.

Sos koperkowy - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem gotuj aż sos zacznie gęstnieć. Na koniec dodaj masło i koperek . Sos energicznie wymieszaj, tak aby otrzymać gładką emulsję. Sos dopraw szczyptą białego pieprzu do smaku.

Sos koperkowy - Krok 3