Składniki100 gramów 100 gramów 1 sztuka 1 szklanka 1 łyżeczka 1 szczypta 1 szczypta 350 mililitrów PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1W rondelku zagotuj 350 mililitrów wody i rozpuść w niej Bulionetkę drobiową Knorr. Wlej śmietanę i ponownie zagotuj. ![]() Krok 2Zmniejsz ogień, dodaj topiony ser i podgrzewaj do momentu jego rozpuszczenia. ![]() Krok 3W następnej kolejności dodaj pokruszony ser pleśniowy, posiekaną natkę i wymieszaj. Dopraw do smaku, jeśli zajdzie taka potrzeba. ![]() ![]() Dobra rada: Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. |
Sos serowy z sera pleśniowego
