Składniki1 łyżka 0.5 sztuki 1 sztuka 0.5 sztuki 1 szczypta 2 sztuki 1 szczypta 1 szczypta 1 sztuka 0.5 sztuki 2 łyżki 300 gramów 1 sztuka PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Kapustę posiekaj i oprócz cukrem. Krok 2Marchewkę, pietruszkę, pieczarki i selera zetrzyj na tarce. Krok 3Jabłko pokrój w kostkę, pora i cebulę posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw. Krok 4Natkę pietruszki posiekaj. Krok 5Sałatkę polej olejem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką pietruszki. ![]() Dobra rada: Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. |
Surówka jarzynowa
