Składnikispód: 230 gramów 150 gramów 0.5 łyżeczki 2 łyżki 3 sztuki nadzienie: 1 kilogram 2 łyżki 1 sztuka 1 łyżka wierzch: 3 sztuki 150 gramów 100 gramów PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski. Dodajemy zimne, pokrojone w kostkę masło i siekamy nożem. Dodajemy żółtka, cukier i zagniatamy na ciasto. ![]() Krok 2Formujemy kulę i wkładamy na zamrażalnika na 30 min. ![]() Krok 3Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód trzemy na tarce ciasto i przyklepujemy dłonią. Podpiekamy, aż się zarumieni w temp 180 ° C ok 20 min. ![]() Krok 4Jabłka obieramy, usuwamy gniazda, kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy cukier, sok z cytryny, a na koniec mąkę ziemniaczaną. Jabłka przekładamy na podpieczony spód. ![]() Krok 5Białka ubijamy na sztywna pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Pod koniec wiórki kokosa. ![]() Krok 6Na warstwę jabłek przekładamy bezę kokosową. Pieczemy w temp 180 ° C ok 35 min, aż beza się zrumieni. Przed podaniem posapujemy cukrem pudrem. ![]() |
Szarlotka z kokosem
NOWY PRZEPIS
