Składniki500 gramów 1 opakowanie 1 opakowanie 350 mililitrów 1 sztuka 1 sztuka 1 opakowanie 50 gramów 0.5 pęczka 3 łyżki PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno. Fasolę odcedź i przepłucz. Kolendrę pokrój drobno. Krok 2Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i czosnek, następnie dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu. Krok 3Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 350 ml wody i wlej do mięsa. Doprowadź do wrzenia. Dodaj fasolę, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 15-20 minut. Krok 4Po tym czasie mięso przełóż do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułóż nachosy. Krok 5Całość posyp startym serem i zapiecz przez 10 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku. |
Szybkie chili con carne
