Składniki300 gramów 1 opakowanie 1 sztuka 1 łyżeczka 1 sztuka 1 łyżka 1 łyżeczka 30 gramów 1 szczypta 200 mililitrów 100 mililitrów 4 łyżki PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Cebulę pokrój w kostkę. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie paseczki, dodaj 2 łyżki oliwy oraz przyprawę do kurczaka i wymieszaj. ![]() Krok 2W garnku rozgrzej oliwę, przesmaż cebulę oraz pokrojone mięso. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną, a następnie wlej na patelnię. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty. ![]() Krok 3Do sosu dodaj oba rodzaje musztardy i dopraw czarnym pieprzem. ![]() Krok 4Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wrzącej wodzie, odcedź. Gorący makaron przełóż do garnka z sosem, wymieszaj. Gotowe danie wyłóż na talerze, posyp startym w płatki serem i podawaj. ![]() ![]() Dobra rada: Doskonałym dodatkiem do tego makaronu będą chrupiące ziołowe grzanki. |
Tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-musztardowym
