Składniki1 szklanka 5 sztuk 200 gramów 0.5 opakowania 3 łyżki 1 opakowanie null 400 gramów 3 łyżeczki PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 18 czekoladek odłóż do dekoracji. Krok 2Pozostałe zalej śmietanka i podgrzewaj , mieszając do powstania jednolitego kremu. Wstaw na całą noc do lodówki. Krok 3Białka ubij , dodaj ¾ cukru i cukier waniliowy. Ubijaj jeszcze chwilę , wymieszaj z żółtkami, mąką , kakao i proszkiem do pieczenia. Krok 4Ciasto wlej do tortownicy o średnicy 26 cm i piecz 35 minut w 175 stopni. Ostudź i rozkrój na 3 placki. Krok 5Czekoladową śmietankę ubij z reszta cukru i zagęstnikiem. Krok 6Przełóż kremem placki tak, aby starczyło na posmarowanie wierzchu. Udekoruj wisienkami i odłożonymi pralinkami. |
Tort miętowy
