Wątróbka drobiowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka drobiowa

ratingratingratingratingrating

38

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania45 min.
ilość porcji1 os.
Wątróbka drobiowa

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 gramów

5 gramów

1 łyżka

200 mililitrów

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w plastry, jabłka obierz i pokrój w cząstki, a śliwki pokrój na mniejsze kawałki. Wszystko razem podsmaż na patelni i przełóż na talerz.

Krok 2

Wątróbkę umyj, oczyść z żyłek, po czym oprósz w mące i obsmaż na patelni.

Krok 3

Całość zalej sosem do pieczeni Knorr, rozmieszanym w 200 mililitrach wody. Dopraw majerankiem i gotuj jeszcze 8 minut.

Krok 4

Następnie dodaj do niej wszystkie podsmażone wcześniej składniki.

Krok 5

Przygotuj sałatkę: Sos vinaigrette z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.

Krok 6

Kapustę pokrój w cienkie plastry, marchew zetrzyj, a orzechy rozkrusz. Dokładnie je wymieszaj. Całość zalej przygotowanym sosem sałatkowym i ponownie wymieszaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!