Zupa cebulowa francuska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa francuska

ratingratingratingratingrating

41

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania60 min.
ilość porcji1 os.
Zupa cebulowa francuska

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

6 szklanek

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostki Rosołu drobiowo-wołowego Knorr w 6 szklankach wrzątku.

Zupa cebulowa francuska - Krok 1

Krok 2

Pokrój cebulę w plastry, podsmaż, oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie rozprowadź niewielką ilością zimnego wywaru.

Zupa cebulowa francuska - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj cebulę do pozostałego wrzącego wywaru, dopraw do smaku pieprzem i gotuj około 20 minut.

Zupa cebulowa francuska - Krok 3

Krok 4

Podziel każdą kromkę bułki na 4 części, podsmaż na maśle. Następnie włóż do żaroodpornego naczynia. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Zupa cebulowa francuska - Krok 4

Krok 5

Zalej kromki zupą, posyp żółtym serem i zapiekaj w piekarniku do momentu, gdy ser się roztopi.

Zupa cebulowa francuska - Krok 5