Składniki2 sztuki 4 sztuki 2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki 2 łyżki 6 szklanek PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Rozpuść kostki Rosołu drobiowo-wołowego Knorr w 6 szklankach wrzątku. ![]() Krok 2Pokrój cebulę w plastry, podsmaż, oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie rozprowadź niewielką ilością zimnego wywaru. ![]() Krok 3Następnie dodaj cebulę do pozostałego wrzącego wywaru, dopraw do smaku pieprzem i gotuj około 20 minut. ![]() Krok 4Podziel każdą kromkę bułki na 4 części, podsmaż na maśle. Następnie włóż do żaroodpornego naczynia. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. ![]() Krok 5Zalej kromki zupą, posyp żółtym serem i zapiekaj w piekarniku do momentu, gdy ser się roztopi. ![]() |
Zupa cebulowa francuska
