Tradycyjnie na grilla wrzucamy kiełbaski i karkówkę, soczyście oblaną piwem. To sprawdzona, smaczna kompozycja, która jest sportem narodowym. Czasami jednak możesz mieć ochotę na eksperymenty. Dlatego przygotowaliśmy krótką ściągę z zaskakujących grillowych potraw.
Takiego mezaliansu na pewno się nie spodziewacie
Polskie szaszłyki zazwyczaj uginają się pod ciężarem kiełbasek i warzyw. A co powiesz na połączenie mięsa i owoców morza? To zaskakująca para jest znana mieszkańcom krajów śródziemnomorskich, ale te smaki mogą przypaść do gustu i nam, Polakom. Przede wszystkim, Surf and Turf jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Nasza propozycja wymaga jedynie zamarynowania mięsa przyprawą do grilla KNORR i oczyszczenia krewetek. To niewiele pracy, zwłaszcza jeśli gwarantujemy super efekt. Amerykańskiego sznytu doda sos STEAK Hellmann’s, który pasuje zarówno do rostbefu, jak i krewetek. Kliknij i spróbuj szaszłyków.
Rusz udka i zatańcz salsę z ogórkiem
Podczas sezonu grillowego pikantne przyprawy aż krążą w naszej krwi. Choć nie wszyscy tak lubią. Ale bez obaw możesz usadzić przy stole wielbicieli chilli i tych, którzy wolą łagodniejsze smaki. Jak ich pogodzić? To proste. Przygotowując pikantne udka, koniecznie zrób do nich ogórkową salsę. To rodzaj sosu, który charakteryzuje się dodatkiem świeżych, drobno posiekanych warzyw i owoców. W naszym przepisie dzięki połączeniu lekkiego ogórka z orzeźwiającą limonką i miętą, stonujesz ostry smak mięsa. Pikantne udka i ogórkowa salsa - czy może być lepiej?
Była salsa, a teraz czas na coś rodem z Meksyku
Ten grill będzie wyjątkowy, jeśli zrobisz wyjątkowe steki. Zamarynowany w tequili, miodzie i słodkiej pomarańczy, z dodatkiem sosu STEAK Hellmann’s i papryczki chilli, rostbef może zdeklasować nawet najpopularniejszą bywalczynię grillowych imprez - kiełbaskę. Lekko ostry, z dodatkiem słodkiej nuty i mocnej tequili stek, to propozycja dla wszystkich mięsożerców, którzy marzą o niebanalnym smaku. Spróbuj steków z rostbefu z dodatkiem tequili.
Dzięki granatowi, to wybuchowe połączenie
Nie bój się połączeń, których wcześniej nie znałaś. Jeśli owoce nie kojarzą Ci się z grillem, to wyobraź sobie połączenie grillowanego łososia z nietypową salsą. Połącz słodkie mango z ostrym sosem CHILLI Hellmann’s, chrupiącym granatem i lekko cytrusową kolendrą. To mieszanka wręcz wybuchowa, która na pewno zachwyci wszystkich twoich znajomych. Nie ma to jak ostra salsa - spróbuj!