Torty czekoladowe
Słodkie, kremowe i wykwintne. Klasyczne torty czekoladowe – idealne na spotkania z bliskimi. Przeważnie składają się z biszkoptu i aksamitnej masy. Zobacz film, który przedstawia, jak krok po kroku przygotować tort czekoladowy. Pamiętaj także o dekoracji. Jeżeli pieczesz tort na konkretną okazję lub dla bliskiej osoby, ozdób jego wierzch napisem z czekolady. Możesz do tego użyć szprycy cukierniczej, kolorowych pisaków cukrowych lub gotowych literek czekoladowych.
Torty z kremem
Masę do domowego wypieku możesz przygotować z dowolnych składników. Jeżeli Twoi bliscy lubią słodkie i mocno czekoladowe desery, przygotuj tort czekoladowy z kremem z białej czekolady. Doskonałym dodatkiem do ciast są także masy budyniowe. Wypróbuj przepis na tort makowo-budyniowy. Krem zrobisz w kilka minut. Pamiętaj, że do ciast możesz użyć także gotowych mas.
Owocowe wypieki
Doskonałym dodatkiem do tortów i ciast są owoce – świeże, mrożone lub te z domowych przetworów. Słodki krem i kwaśne owoce stanowią idealne połączenie – wypróbuj nasz przepis na tort z bitą śmietaną. Świeżych owoców możesz także użyć do dekoracji. Wybierz: truskawki, maliny, porzeczki, jeżyny lub borówki.
Oryginalne słodkości
Na koniec przygotowaliśmy dla Ciebie kilka propozycji na torty z nietypowymi składnikami. Zastanawiasz się, jakimi produktami zastąpić mąkę pszenną? Wypróbuj nasz przepis na torcik z kaszy manny bez pieczenia. W łatwy sposób przygotujesz też bezglutenowy torcik z z owocami. Słodkie i smaczne są także ciasta z warzywami.
Puszysty biszkopt i aksamitny krem – to nasz sposób na udany wypiek na każdą okazję. Pamiętaj, aby swój wybór dopasować do upodobań i wieku solenizanta lub do tematyki uroczystości. Zainspiruj się naszymi przepisami i upiecz słodki tort na najbliższe spotkanie z bliskimi.