Ryż na ostro

45


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ryż400 gramów
Fix Do potraw chińskich Knorr1 opakowanie
papryka czerwona1 sztuka
marchewka1 sztuka
zielony groszek0.5 szklanek
papryczka chili1 sztuka
czerwona cebula1 sztuka
woda200 mililitrów
olej5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj według zaleceń producenta.
Krok 2
Cebulę, paprykę i marchewkę pokrój w drobną kostkę, a papryczkę chili posiekaj.
Krok 3
W szerokim rondlu lub woku podsmaż cebulę i chili. Po chwili dodaj pozostałe warzywa.
Krok 4
Dodaj ryż i szybko mieszaj.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię z ryżem.
Krok 6
Dodaj groszek i całość smaż jeszcze minutę, aż ryż wchłonie cały sos. Podawaj natychmiast po przygotowaniu jako samodzielne danie. Aby wzbogacić smak potrawy, możesz dodać sos sojowy i np. kiełki oraz świeżą kolendrę.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl