Produkt Rama Smaż jak szef kuchni – nowa jakość smażenia w każdym domu
W czerwcu 2015 r. na rynku pojawia się nowy produkt Rama Smaż jak szef kuchni, który jest mieszanką olejów roślinnych. Produkt zawiera kwasy omega-3, omega-6 oraz witaminy A i D, charakteryzuje się również mniejszą zawartością nasyconych kwasów tłuszczowych niż masło. Produkt nie tylko mniej pryska i nie przypala się tak szybko jak masło czy nawet olej, ale także pozwala łatwo zorientować się, kiedy jest odpowiedni moment do rozpoczęcia smażenia. Potrawy smażone smakują doskonale i nie ociekają tłuszczem, gdyż chłoną go mniej podczas smażenia.
Produkt jest dostępny w trzech wariantach smakowych:
- Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny wydobywa naturalny aromat i smak smażonej potrawy, rekomendowany do mięs, ryb lub naleśników. Miesza się z łatwością z innymi składnikami oraz nadaje się do sosów, marynat czy smarowania form do pieczenia.
- Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak, idealny do warzyw smażonych na patelni, nadaje maślany smak oraz sprawia, że potrawy apetycznie się rumienią. Może być także używany do gotowania.
- Rama Smaż jak szef kuchni, wariant z dodatkiem oliwy z oliwek, polecany do dań kuchni włoskiej. To propozycja dla osób, które są fanami oliwy oraz jej charakterystycznego smaku i smażą na niej pomimo jej tendencji do pryskania.
Pierwsza margaryna
Rama jest najstarszą marką margaryny na rynku. Była pierwszą produkowaną i sprzedawaną margaryną na świecie i dała początek tej kategorii produktów na rynku. W Polsce marka Rama pojawiła się w 1993 r. Od tego czasu zajmuje wysoką pozycję w segmencie margaryn do smarowania. Wśród konsumentów jest jedną z najbardziej popularnych margaryn – aż 92% konsumentów zna markę Rama*.* Dane na temat świadomości Marek za okres styczeń-czerwiec 2014; źródło Unilever za Millward Brown
Pyszna Rama
Konsumenci przyznają, że wybierają Ramę za jej niekwestionowaną jakość i wyborny smak. Rama Classic jest obecna prawie w co piątym domu w Polsce*. A jej konsumenci są bardzo lojalni – prawie 62%** z nich ponawia zakup tego wariantu.*dane o penetracji Rama Classic za okres styczeń - grudzień 2013; źródło: Unilever za GfK Polonia**Rama Classic za okres styczeń - grudzień 2013; źródło: Unilever za GfK
Rama - smak i jakość
Rama w swojej ofercie posiada wiele wariantów. W ten sposób można przygotowywać pyszne kanapki na bardzo wiele sposobów według swoich bieżących upodobań kulinarnych. Przepisy na kanapki można znaleźć na www.przepisy.pl
Obok najpopularniejszego wariantu, Rama Classic, której udział wartościowy sprzedaży stanowi prawie 3% w kategorii Margaryn i mixów*, konsumenci mają wybór dopasowany do swoich preferencji:*Unilever za Nielsen – Panel Handlu Detalicznego, Polska, sprzedaż w PLN, okres sierpień 2013-lipiec 2014, kategoria: Margaryny i mixy
- Rama Classic to sposób na pyszne kanapki o „klasycznym” smaku
- Rama Olivio to margaryna „w śródziemnomorskim klimacie” z dodatkiem oliwy z oliwek
- Rama Yoghurt to wariant z dodatkiem jogurtu dla miłośników lekkich smaków
- Rama Buttery to sposób na kanapki z aromatem masła
- Rama Multivita to klasyczna margaryna z dodatkiem witamin
- Rama z Solą Morską to margaryna z dodatkiem odrobiny soli morskiej, która podkreśli smak każdej kanapki
- Rama Calcium to margaryna z witaminami i wapniem
- Rama Aero to wyjątkowa margaryna o delikatnym smaku i puszystej konsystencji, po prostu pyszna!
W szerokim portfolio Ramy znajdziemy również Ramę Culinesse - roślinny tłuszcz do smażenia, który nie pryska i nie przypala się.
Dobre tłuszcze
Rama powstaje ze specjalnie dobranej mieszanki wyselekcjonowanych olejów roślinnych. Dzięki tym cennym olejom zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3 i 6, które są potrzebne w diecie każdego człowieka. Dlatego właśnie Rama jest nie tylko pyszna, ale i bardzo odżywcza! Niezbędne kwasy tłuszczowe nazywamy niezbędnymi, ponieważ ludzki organizm nie potrafi ich sam wytworzyć. Muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Kanapka z Ramą to wygodny i bardzo smaczny sposób na zwiększenie ich dziennego spożycia w diecie dzieci i dorosłych.
Rama - nadchodzi pyszna rewolucja
W sierpniu 2014 r. Rama wprowadziła na rynek kolejny nowy produkt. Tym razem to nie nowy wariant, a coś co z pewnością pogodzi miłośników masła i fanów margaryny. Mowa o nowej Ramie z masłem, która zawiera 22% masła.
Nowość jest dostępna w dwóch wariantach – Rama z masłem i Rama z masłem z solą morską.
Dlaczego Rama z masłem?
Rama będąc jedną z wiodących marek na rynku margaryn w Polsce, postanowiła pójść za upodobaniami swoich konsumentów i stworzyć produkt, który spełni ich wymagania. Zamiłowanie do prostych składników zaowocowało pysznym połączeniem, które zachowuje smak masła. Nowa Rama z masłem zawiera to, co najlepsze w obu produktach - delikatny i niepowtarzalny smak masła oraz łatwość rozsmarowywania i oleje roślinne dobrej jakości.