Przepisy na Penne
91 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej
Penne
Penne to bez dwóch zdań najbardziej znany rodzaj makaronu. Ten jegomość w mig zawojował świat! Jest znakomitą bazą dla wielu potraw i to nie tylko tych rodem z włoskiego talerza. Pochodzący z regionu Kampanii makaron zaskarbił sobie serca oraz podniebienia ludzi na całym globie. I nie zamierza przestać zachwycać! Co rusz powstają nowe przepisy na wykorzystanie makaronowych rurek. Nasz bohater doskonale czuje się skąpany w aromatycznych sosach z dodatkiem mięsa, ryb bądź warzyw. My zebraliśmy dla Ciebie najlepsze i najsmaczniejsze pomysły na jego wykorzystanie. Już dziś wypróbuj smakowite przepisy z penne. Nie będziesz żałować!
Dla kogo?
Dania z penne to rewelacyjne rozwiązanie dla miłośników potraw z włoskim akcentem. W tym makaronie rozsmakują się zarówno dzieci, jak i dorośli. To produkt niezwykle uniwersalny – pasuje praktycznie do wszystkiego. Jedzmy penne jak najczęściej! Buon appetito!
Na jaką okazję?
Doskonałe rozwiązanie na szybki obiad na co dzień i od święta. Sekret tkwi w dodatkach! Od Ciebie zależy, czy przyrządzisz zwyczajny makaron z sosem, czy wykwintne penne z owocami morza. W każdym wydaniu penne będzie smakować rewelacyjnie. Do dzieła!
Czy wiesz, że?
Nazwa makaronu pochodzi od kształtu skośnej rurki. Technika przycinania makaronowych krawędzi do złudzenia przypomina dawny sposób przygotowywania piór do pisania. Samo określenie „penne” stanowi w języku włoskim liczbę mnogą słowa pióro.
Dla urozmaicenia:
Penne smakuje równie wyśmienicie samodzielnie oraz w formie dodatku do innych potraw. Jest nie tylko podstawą dań z rozmaitymi sosami, ale pozwoli też stworzyć przepyszną zapiekankę makaronową. I pamiętaj – penne wprost przepada za towarzystwem parmezanu! Aż ślinka cieknie na samą myśl!