Przepisy na sałatki wiosenne
33 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
sałatki wiosenne
Sałatki wiosenne pełne są chrupiących sałat, soczystych pomidorów i wyrazistych rzodkiewek. Jeśli szukasz innych pysznych połączeń, zainspiruj się naszymi przepisami. Spróbuj zielonej sałatki wiosennej ze szczypiorkiem, świeżym ogórkiem i mieszanymi sałatami, o różnych smakach i kolorach, a także wersji sałatek wiosennych z jajkiem, które doskonale sprawdzą się nie tylko na wielkanocne śniadanie. Jeśli zastanawiasz się, z czym połączyć wyrazistą rukolę, groszek albo oliwki, też koniecznie sprawdź nasze przepisy. Uniwersalne sałatki wiosenne dobrze pasują do obiadu, na drugie śniadanie, a także jako dodatek do pieczonych mięs, wędlin i serów. Dzięki nim urozmaicisz nawet najprostsze dania, takie jak pieczony filet z kurczaka czy klasyczne kopytka. Wybierz tylko warzywa, dodatki, odpowiedni sos – i gotowe!