Przepisy na Na zimno
5 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej
Na zimno
Przekąski na zimno są idealne, gdy za oknem gorące lato, a Ty masz ochotę coś przegryźć! Musi być nie tylko smacznie, ale i orzeźwiająco. Tutaj idealnie sprawdzą się potrawy, przekąski i desery serwowane na zimno. Z naszymi propozycjami upalne dni Ci niestraszne! Zapomnij, że ochłodzić mogą jedynie lody. Wypróbuj przepisy na znakomite co nieco, którego nie trzeba podgrzewać. Nasze pomysły na przekąski na zimno stawiają na nogi nawet w najbardziej skwarne dni. Co więcej, dania te można podawać także przy różnych okazjach. Przyjęcie, spotkanie ze znajomymi, rodzinny obiad czy wieczorny seans filmowy – chłodne zagryzki zawsze dadzą radę!
Dla kogo?
Wprost przepadamy za przekąskami na zimno. Słodkie czy wytrawne – w każdym wydaniu są bardzo smakowite! Wszyscy znajdą tu coś dla siebie. Wegetarianie i wielbiciele mięsnych specjałów – szykujcie się na zimną ucztę pełną przystawek na zimno.
Na jaką okazję?
Zimne przekąski to doskonałe rozwiązanie, które sprawdzi się na co dzień oraz od święta. Zakąski na zimno, których nie musimy podgrzewać, można bez problemu zabrać ze sobą jako lunch do pracy bądź szkoły. To coś na ząb, wiec śmiało przegryzaj między posiłkami. Przekąski na zimno na imprezę będą wprost idealnym rozwiązaniem. Wystarczy nałożyć je na talerz i gotowe!
Czy wiesz, że?
Zupa kojarzy Ci się jedynie z gorącym wywarem? Najwyższa pora to zmienić! Chłodnik to określenie na pierwsze danie podawane na zimno. Często jest przyrządzany w formie zmiksowanych warzyw lub owoców. Najbardziej znaną i lubianą chłodną zupą jest chłodnik litewski. Jego podstawę stanowi ugotowana botwinka, wymieszana z kwaśną śmietaną albo zsiadłym mlekiem.
Dla urozmaicenia:
Przekąski na zimno wprost lubują się w dodatkach. Do koktajli doskonale pasują listki mięty, szałwii czy bazylii, natomiast dania wytrawne udekoruj świeżą natką pietruszki albo koperkiem.