Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Bulion Knorr kostce to prawdziwa kwintesencja smaku zawarta w niewielkim, poręcznym opakowaniu, która od ponad wieku podkreśla smak wielu popularnych potraw. Gęsty sos, pachnąca warzywami zupa czy pyszna zapiekanka mięsna.
Dla kogo?
Chcecie zachwycić bliskich lub przyjaciół wyjątkowym daniem? A może uwielbiacie eksperymentować i tworzyć nowe, absolutnie zaskakujące smaki? Bulion warzywny Knorr może być bazą wielu znakomitych potraw, zarówno tych pochodzących z różnych kuchni świata, jak i całkowicie nowych, opierających się na zrównoważonym smaku. Z kolei wyrazisty bulion wołowy Knorr świetnie podkreśli smak dań z charakterem: aromatycznych bitek, pikantnego gulaszu wołowego czy klasycznych flaczków.
Na jaką okazję?
Świąteczny obiad, wykwintna kolacja, a może niespodziewana impreza ze znajomymi? Z półpłynnej bulionetki Knorr już w kilka chwil można przygotować aromatyczny wywar, będący składnikiem wielu bardziej złożonych potraw zaledwie w kilka minut, a zaoszczędzony czas przeznaczyć na świetną zabawę lub przyjemny relaks. Rozpuszczona w gorącej wodzie bulionetka Knorr świetnie pasuje do potraw z dodatkiem makaronu, kaszy lub ryżu.
Czy wiesz, że?
Zamysł na kostkę rosołową pojawił się już w drugiej połowie XIX wieku. Możliwość zamknięcia wywaru mięsnego lub warzywnego w małym kwadraciku okazała się przełomowa! To właśnie dzięki temu w obecnych czasach takie produkty jak półpłynna bulionetka Knorr, czy bardziej skondensowany bulion drobiowy Knorr w kostce ułatwiają doprawienie lub przygotowanie od podstaw wielu popularnych na świecie posiłków.
Dla urozmaicenia:
Pozostały z obiadu rosół można wykorzystać do przygotowania wielu prostych i smacznych potraw. Bulion Knorr po rozpuszczeniu w niewielkiej ilości wrzątku jest świetnym składnikiem kremowego pasztetu mięsnego bądź warzywnego, który po upieczeniu i schłodzeniu z powodzeniem można używać jako smarowidło do świeżego pieczywa. Gęsty i aromatyczny płyn podkreśli również smak wytrawnych farszów do pierogów, niewielkich klopsików oraz różnorodnych kremów, powstałych ze zmiksowanych warzyw sezonowych.