Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Bulion Rosół Wołowy 5l

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Rosół wołowy to doskonały mięsny smak, który idealnie uzupełnia aromatyczna kurkuma i suszona natka pietruszki.

Powiązane produkty

Knorr Bulionetka Drobiowa
Knorr Bulionetka Drobiowa
Knorr Bulionetka Wołowa
Knorr Bulionetka Wołowa
Knorr Bulion Warzywny 3l
Knorr Bulion Warzywny 3l
Knorr Bulion Rosół Wołowy 9l
Knorr Bulion Rosół Wołowy 9l
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
sól, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy; tłuszcz palmowy, skrobia, aromaty, tłuszcz palmowy całkowicie uwodorniony, mięso wołowe (2%), nasiona SELERA, gałka muszkatołowa, kurkuma1, marchew1 (0,4%), natka pietruszki1 (0,3%), kwas: kwas winowy (L(+)-). 1Uprawiane w sposób zrównoważony
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Rosół Wołowy 5l

Chcesz wszystkich zaskoczyć wyjątkowo aromatyczną zupą lub pyszną pieczenią ukrytą pod warstwą esencjalnego sosu? Knorr Rosół Wołowy doskonale podkreśli charakter potraw, wydobywając z nich to, co najlepsze – nietuzinkowy smak oraz zachwycający aromat połączonych ze sobą składników. Przygotowanie bulionu wołowego jest niezwykle proste. Wystarczy jedynie kilka kroków. Zaczynamy!

Krok 1

Nastaw wodę w garnku i poczekaj, aż się zagotuje. Gdy na powierzchni pojawią się bąbelki, ostrożnie wrzuć całą lub pokruszoną kostkę rosołową.

Krok 2

Aby wszystkie składniki dobrze się rozpuściły, zamieszaj bulion kilkakrotnie gotując jeszcze przez chwilę na niewielkim ogniu. Gotowe!

Krok 3

Na aromatycznym wywarze wołowym możesz ugotować wiele pysznych zup np. sycącą grochówkę, rozgrzewającą cebulową czy tradycyjną grzybową z łazankami. Skoncentrowany rosół użyj także dla wzmocnienia smaku dań opierających się na mięsie wołowym – ostrego gulaszu, rozpływających się w ustach bitek, lub pełnego charakteru strogonowa.