
Knorr Bulion Rosół Wołowy 5l
Rosół wołowy to doskonały mięsny smak, który idealnie uzupełnia aromatyczna kurkuma i suszona natka pietruszki.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Rosół Wołowy 5l
Chcesz wszystkich zaskoczyć wyjątkowo aromatyczną zupą lub pyszną pieczenią ukrytą pod warstwą esencjalnego sosu? Knorr Rosół Wołowy doskonale podkreśli charakter potraw, wydobywając z nich to, co najlepsze – nietuzinkowy smak oraz zachwycający aromat połączonych ze sobą składników. Przygotowanie bulionu wołowego jest niezwykle proste. Wystarczy jedynie kilka kroków. Zaczynamy!
Krok 1
Nastaw wodę w garnku i poczekaj, aż się zagotuje. Gdy na powierzchni pojawią się bąbelki, ostrożnie wrzuć całą lub pokruszoną kostkę rosołową.
Krok 2
Aby wszystkie składniki dobrze się rozpuściły, zamieszaj bulion kilkakrotnie gotując jeszcze przez chwilę na niewielkim ogniu. Gotowe!
Krok 3
Na aromatycznym wywarze wołowym możesz ugotować wiele pysznych zup np. sycącą grochówkę, rozgrzewającą cebulową czy tradycyjną grzybową z łazankami. Skoncentrowany rosół użyj także dla wzmocnienia smaku dań opierających się na mięsie wołowym – ostrego gulaszu, rozpływających się w ustach bitek, lub pełnego charakteru strogonowa.