
Składniki
250 gramów
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 szklanka
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka, cebulę i paprykę pokrój w kostkę wielkości 1 cm, pieczarki pokrój w ćwiartki. Kurczaka wraz z warzywami podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Dodaj suchy ryż i praż go przez 2-3 minuty, następnie danie podlej białym winem, dodaj rozkruszone przyprawy w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Całość zalej bulionem, przygotowanym z bulionetki i 750 ml wody, tak, by bulion zakrył ryż na około 1 centymetr nad powierzchnię. Całość wstaw pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-45 minut.
Krok 4
Przed podaniem posyp danie płatkami migdałów.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej