Kotlety wieprzowe w sosie pieczarkowym - z papryką | Przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
480 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

291 osób wydrukowało

Pobierz pdf

443 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

10 sztuk

1 sztuka

50 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety skrop oliwą i posyp przyprawą do mięs. Stwórz pieczarkowy sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 300 ml zimnej wody.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki a paprykę w paski. Przesmaż w rondelku na rozgrzanej oliwie, następnie wlej przygotowany sos i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Przygotowane mięso usmaż z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej patelni. Gotowe kotlety podawaj z ryżem polane aromatycznym, pieczarkowym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej spiżarni znajdują się suszone grzyby, namocz je w gorącej wodzie (5-6 szt.), następnie pokrój w cienkie paski i dodaj do sosu. Sos nabierze mocnego aromatu leśnych grzybów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z paprykąKotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką

Kotlety skrop oliwą i posyp przyprawą do mięs. Stwórz pieczarkowy sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 300 ml zimnej wody.