Kanapka z łososiem i pomidorem i ogórkiem | Przepisy.pl pixel

Chrupiące kanapki z łososiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

heart
305 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

180 osób wydrukowało

Pobierz pdf

369 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

8 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka, pomidorki i rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki.

Chrupiące kanapki z łososiem  - Krok 1

Krok 2

Kromki pieczywa posmaruj sosem Hellmann's, następnie ułóż na nich sałatę i łososia.

Chrupiące kanapki z łososiem  - Krok 2

Krok 3

Na łososiu zrób kilka kropek z sosu Hellmann's i ułóż świeże warzywa. Kanapkę z łososiem i ogórkiem podawaj od razu po przygotowaniu.

Chrupiące kanapki z łososiem  - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do kanapek z łososiem i ogórkiem podawaj cząstkę cytryny.

5

Opinie o przepisie

  • Renata Mu Kometa

    Renata Mu Kometa , 26.02.2015

    Tak lubie ale ogórki ,pomidory,sałata ,rzodkiewka z mojego ogrodu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Wisialska

    Wanda Wisialska , 25.02.2015

    Pysznosci!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 25.02.2015

    Krzysztof, mniam! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Mężeński

    Krzysztof Mężeński , 25.02.2015

    A ja jeszcze lepsze- tartinki :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irek Dębski

    Irek Dębski , 25.02.2015

    Rafał robi lepsze :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące kanapki z łososiem Chrupiące kanapki z łososiem

Chrupkie pieczywo to doskonała alternatywa dla chleba. Tak jak do tradycyjnych kanapek, dodać można do niego wszystko i zjeść je ze smakiem. Popularne wafle ryżowe z łososiem według naszego pomysłu nadają się do częstowania nimi na imprezach, a nawet do zabrania do pracy. Chrupki podać można w stylu skandynawskim, czyli w towarzystwie wędzonego łososia. Ma on pięknie różowy kolor i intensywny smak, będzie świetnie prezentował się na chrupkach. Zamiast masła, użyć możesz czosnkowego majonezu do kanapek. Łosoś najlepiej łączy się ze świeżym ogórkiem oraz pachnącym koperkiem. Kanapkę niech uzupełnią także liść sałaty i soczyste pomidorki koktajlowe.

Dla kogo?

Kanapki z łososiem i ogórkiem będą idealne dla osób, które lubią nietuzinkowe mieszanki smakowe, połączone na jednej kanapce. Wykorzystując chrupiące pieczywo, nadasz daniu różnych struktur, dzięki czemu jedzenie kanapki stanie się przyjemniejsze!

Na jaką okazję?

Kanapki z łososiem i ogórkiem są świetną alternatywą, którą warto wykorzystać w roli przekąsek na przyjęcie lub spotkanie ze znajomymi. Dzięki wykorzystaniu chrupkiego pieczywa, nie musisz się martwić, że po krótkim czasie kanapki staną się mało apetyczne.

Czy wiesz, że?

Kanapka z łososiem i ogórkiem może być stale urozmaicana. Nasz przepis opiera się na składnikach, których połączenie jest trafne i smaczne. Jeśli jesteś fanem warzyw i różnych mieszanek smakowych, wypróbuj kawałki papryki lub nawet pomidora. Te warzywa w połączeniu z majonezem to strzał w dziesiątkę. Eksperymentuj z recepturą!

Dla urozmaicenia:

Chrupkie pieczywo ozdób delikatnie kremowym majonezem. Zamiast niego użyć możesz sosu tatarskiego. Kanapki według tego pomysłu sprawdzą się także z wędzoną makrelą lub pstrągiem, a dla miłośników słonych potraw, nawet ze śledziem.