Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami

Autor: pfk

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

285 gramów

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory wyjmij z oleju (zachowaj go - jest świetny do sosów sałatkowych, marynowania mięs, pomidorów etc.) i drobno posiekaj. Oliwki pokrój w plasterki, czosnek i cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

W misce wymieszaj serek z jogurtem, dodaj pozostałe składniki, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z krakersami, chrupiącymi kawałkami tostów lub na zwykłym chlebie. Przechowuj w lodówce 3-4 dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasta szynkowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej