
Składniki
2 litry
1 sztuka
1 gram
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Krok 2
Marchewkę, selera, cebulę, cukinię, czosnek oraz oczyszczone papryki pokrój w drobną i równą kostkę.

Krok 3
W szerokim garnku rozgrzej oliwę z oliwek i smaż warzywa zaczynając od cebuli i czosnku.

Krok 4
Następnie dodaj marchewkę i selera. Jak tylko zmiękną wrzuć kolorowe papryki.

Krok 5
Teraz wlej bulion. Dodaj Fix Knorr i powoli zagotuj zupę.

Krok 6
Dodaj przyprawy i gotuj zupę minestrone przez około 10 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.

Krok 7
Brokuł podziel na małe różyczki. Pod koniec gotowania dodaj je do zupy wraz z makaronem i poczekaj, aż zmiękną. Zupę minestrone podawaj z grzankami, posypaną serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska zupa minestrone
Jesteś gotów na kulinarną podróż pełną smaku? Jeżeli tak, to koniecznie wypróbuj naszą recepturę na danie rodem z Italii. Z naszymi pomysłami poznasz kuchnie świata bez wychodzenia z domu. Przed Tobą włoska zupa minestrone – aromatyczna, delikatnie pikantna i przepełniona warzywami. Proces przygotowania tego dania jest niezwykle prosty i zajmie Ci jedynie godzinę. Paprykę czerwoną i zieloną, cukinię, marchewkę, czosnek, seler i cebulę smaży się na oliwie z oliwek – w ten sposób wydobywając smak warzyw. Minestrone to zupa, która powinna być gęsta, bogata w składniki i dobrze przyprawiona. Serwuj ją posypaną startym żółtym serem – np. parmezanem i grzankami. Masz ochotę na włoską zupę jarzynową? Dowiedz się z przepisu na minestrone, jak ją przyrządzić. Mamy dla Ciebie sprawdzone wskazówki, dzięki którym uzyskasz najlepsze rezultaty w kuchni. Nie czekaj i już teraz sięgnij po recepturę na specjał, jakim jest apetyczna zupa minestrone. Powodzenia i smacznego!
Dla kogo?
Każdy fan wyrazistych i intensywnych w smaku dań powinien wypróbować naszą recepturę. Zupę minestrone przyprawia się różnymi ziołami, m.in. bazylią i oregano, a także lubczykiem, tymiankiem i liściem laurowym. Możesz również urozmaicić danie swoją ulubioną mieszanką ziół, które masz w zapasach. Dzięki temu włoska zupa minestrone będzie aromatyczna, a jej zapach uniesie się po całym domu, gdy tylko rozpoczniesz gotowanie. To może przywołać wszystkich domowników do kuchni! W pełni więc usatysfakcjonowani będą kucharze, którzy uwielbiają, gdy ich dania kuszą wszystkich wokół samym zapachem i wyglądem. Prosta zupa minestrone potrafi oczarować! Pod koniec gotowania do bulionu, którym zalewa się warzywa, dokłada się drobny makaron i brokuły. To zupa prosta i łatwa w przygotowaniu. Gwarantujemy Ci, że czas minie wyjątkowo szybko, a kulinarne rezultaty będą warte każdej minuty spędzonej w kuchni.
Na jaką okazję?
Zorganizuj przyjęcie w stylu śródziemnomorskim, a jako pierwsze danie podaj minestrone – zupę włoską jednoznacznie kojarzącą się z południowym klimatem. Niech goście usłyszą z głośników najpopularniejsze włoskie szlagiery. Do tego rodzaju imprezy z łatwością dopasujesz resztę przekąsek, np. pastę z kremowym sosem lub sałatkę caprese. Przepis na minestrone – zupę rodem z Włoch – sprawdzi się również jako gwiazda większego przyjęcia w gronie wymagających gości, którzy lubią testować kuchnie świata. Ten włoski smak zachwyci wszystkich smakoszy, a Ty zaprezentujesz się jako doskonały kucharz i gospodarz. Nie potrzebujesz jednak specjalnej okazji, by zrobić to danie. Serwuj je, gdy tylko najdzie Cię ochota. Recepturę już znasz, więc teraz przyrządź zupę minestrone z oryginalnego przepisu i ciesz się jego znakomitym smakiem solo lub w gronie najbliższych.
Czy wiesz, że?
Nazwa minestrone pochodzi od włoskiego słowa minestra, które po polsku oznacza zupę. To danie od dziesięcioleci cieszy kubki smakowe mieszkańców Italii, a teraz możemy testować je również na całym świecie. Oryginalny przepis na zupę minestrone powstał jako sposób na wykorzystanie resztek z innych posiłków. Danie dużą popularnością cieszyło się więc wśród biedniejszych obywateli, którzy zmuszeni byli maksymalnie wykorzystywać swoje zapasy jedzenia. Współcześnie zupa minestrone bywa popisowym daniem szefów kuchni z renomowanych restauracji. Już teraz możesz uruchomić kulinarną wyobraźnię i stworzyć pyszne danie jak z włoskich knajp. Recepturę już znasz, więc zarezerwuj godzinę wolnego czasu, zaopatrz się w niezbędne składniki i działaj w kuchni! Nim się obejrzysz, zupa minestrone z oryginalnego przepisu od nas zawita na Twoim talerzu. Proces gotowania usprawnia nasz ulubiony dodatek do potrawy, czyli Fix Spaghetti Bolognese Knorr. To właśnie on odpowiada za niepowtarzalny aromat w zupie, wpływa pozytywnie na jej smak i ratuje Cię przed godzinami spędzonymi w kuchni.
Dla urozmaicenia:
Włoska zupa minestrone to danie, które nie potrzebuje ulepszaczy smaku, jednak możesz nieco urozmaicić recepturę dodatkowymi składnikami. Co sprawdzi się najlepiej? Przychodzimy z propozycjami! Do zupy włoskiej minestrone możesz dodać sos pomidorowy lub świeże pomidory, które sprawią, że smak tego warzywa będzie dominujący w potrawie. Specjał Italii urozmaicisz również dodatkiem innych składników. Dobrze sprawdzą się tu groszek, zielona fasolka albo świeży szpinak. Danie będzie bardzo apetyczne, jeśli przygotujesz je z warzyw sezonowych. Na koniec nie zapominaj o dodatkach, z którymi zaserwujesz zupę. Minestrone dobrze smakuje solo, ale doskonale komponuje się również z grillowaną bagietką lub grzankami z patelni. Zupę minestrone podawaj skropioną oliwą z oliwek, aby włoskiej tradycji stało się zadość. Ten dodatek to obowiązkowy element w kuchni Italii. Możesz również eksperymentować z konsystencją dania. Jeśli wolisz zupy kremy, zmiksuj całość blenderem. Nie zapomnij o warstwie wizualnej dania, która przyciągnie uwagę Twoich gości. Ozdób zupę minestrone kilkoma liśćmi bazylii i serwuj ją w ozdobnych miseczkach. Nikt nie oprze się takiej propozycji na stole. Smacznego!