Śniadanie z łososiem wędzonym i jajkiem: kanapka | Przepisy.pl pixel

Śniadanie z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
694 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

500 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

4 plastry

4 plastry

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu wymieszaj majonez Hellmann's, posiekany szczypiorek, sok z cytryny oraz pieprz.

Krok 2

Połówki bułek ułóż na talerzu, posmaruj każdą z nich przygotowanym majonezem. Na wierzchu ułóż po plasterku boczku oraz łososia.

Krok 3

Zagotuj wodę w garnku i dodaj ocet. Do gotującej się wody wbij delikatnie jajko i łagodnie zamieszaj wodą wokół jajka. Gdy jajko się zetnie wyjmij je z wody łyżką cedzakową i ułóż na kanapce. Każde jajko przygotuj osobno. Kanapki podawaj od razu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotując jajka w koszulkach, dodaj do wody 2 łyżki winnego octu.

3

Opinie o przepisie

  • Dorota  Darmetko

    Dorota Darmetko , 04.04.2020

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Olcia Olciz

    Olcia Olciz , 29.12.2017

    czy majonez musi być taki jak tam masz podany czy może być inny ???? proszę o odpowiedz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Augustowski

    Patryk Augustowski , 14.09.2016

    zamiast niezdrowego majonezu polecam gęsty jogurt

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śniadanie z wędzonym łososiemŚniadanie z wędzonym łososiem

W naczyniu wymieszaj majonez Hellmann’s, posiekany szczypiorek, sok z cytryny oraz pieprz.