Kanapki z pastą jajeczną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pastą jajeczną

Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna Diuwe

ratingratingratingratingrating

145

heart
1986 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1226 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2937 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

100 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

sałatka:

180 gramów

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Po ostudzeniu obierz je i posiekaj.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj do jajek przyprawę Knorr, posiekany koperek i szczypiorek.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 2

Krok 3

Twaróg wymieszaj z jogurtem i musztardą. Powstały twarożek wymieszaj dokładnie z masą jajeczną.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sałatkę: rzodkiewki i ogórka pokrój w cienkie plasterki, dodaj kiełki i delikatnie wymieszaj. Gotową pastę podawaj z chlebem razowym i sałatką. Całość wymieszaj z jogurtem naturalnym.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Kalina ...

    Kalina ... , 29.03.2021

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kalina ...

    Kalina ... , 29.03.2021

    Czy nie lepiej zamiast musztardy użyć majonezu?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Kabaciński

    Michał Kabaciński , 05.01.2021

    Pani Kasiu, wyśmienity przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą jajecznąKanapki z pastą jajeczną

mgr Katarzyna Diuwe z portalu dodietetyka.pl: Zadbaj o to, by Twój początek dnia był jak najlepszy. Zacznij go od dobrego, pełnowartościowego śniadania, które będzie jednocześnie lekkie i pożywne. Jeśli lubisz kanapki, postaw na chleb żytni – najlepiej razowy. Zawarte w nim węglowodany złożone powoli uwalniają energię. Dzięki wysokiej zawartości błonnika, zapewni uczucie sytości na długo, a dodatkowo dostarczy organizmowi wielu cennych składników, głównie minerałów i witamin z grupy B. Przygotuj na kromki pastę jajeczną. Jajka, twaróg i jogurt naturalny stanowią bardzo dobre i smaczne źródło białka, które również jest ważnym składnikiem porannego fit posiłku. Dopraw je do smaku musztardą i świeżym szczypiorkiem oraz koperkiem. Do kanapek przygotuj sałatkę z rzodkiewek i ogórków. Połącz wszystkie składniki z jogurtem naturalnym i posyp kiełkami brokułu. Jeśli jest taka potrzeba, dopraw do smaku. To naprawdę szybkie danie, a dzięki niemu śniadanie stanie się bardziej urozmaicone jeszcze bardziej fit. Spróbuj naszego przepisu na kanapki z pastą jajeczną.