Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
554 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

400 gramów

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Brzoskwinię umyj, obierz, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki. Świeże jagody opłucz, mrożone odstaw, żeby nieco rozmarzły.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 1

Krok 2

Przekrój laskę wanilii wzdłuż, nożem zeskrob nasiona.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 2

Krok 3

Kefir z owocami zmiksuj blenderem, dodaj nasiona wanilii. Udekoruj świeżymi listkami mięty.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: manganu, witaminy B12.

1

Opinie o przepisie

  • Arina Dunets

    Arina Dunets , 22.04.2020

    dobre to

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej