Grillowana pierś z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana pierś z indyka

Autor: Aneta Łańcuchowska

ratingratingratingratingrating

15

heart
289 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

232 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

395 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulkę z pieczarkami, przełóż do rondla i dodaj pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w kostkę pomidory.

Grillowana pierś z indyka - Krok 1

Krok 2

Saszetkę Naturalnie Smaczne! Zapiekanka makaronowa z szynką rozmieszaj w wodzie.

Grillowana pierś z indyka - Krok 2

Krok 3

Przygotowany sos wlej do rondla z warzywami i duś na wolnym ogniu do miękkości warzyw, mieszając od czasu do czasu.

Grillowana pierś z indyka - Krok 3

Krok 4

Indyka umyj, dopraw pieprzem, ziołami i usmaż na grillu elektrycznym. Podawaj z kaszą bulgur i leczo warzywnym.

Grillowana pierś z indyka - Krok 4
Aneta Łańcuchowska

Dobra rada:

Dietetyk Aneta Łańcuchowska radzi:
Pomidory będące składnikiem leczo to najlepsze źródło likopenu, któremu m.in. zawdzięczają swą piękną, intensywną barwę. Jeżeli stosujesz dietę bezglutenową, zamień kaszę bulgur na kaszę jaglaną lub gryczaną.

1

Opinie o przepisie

  • alicja zpasty

    alicja zpasty , 06.10.2017

    takie zdrowe a ja jestem przeziebiona

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowana pierś z indykaGrillowana pierś z indyka

To smaczne i pożywne danie przygotujesz podczas letniego grillowania lub w domu – przy pomocy patelni grillowej czy grilla elektrycznego. Mięso z indyka doskonale skomponuje się z wyrazistymi warzywami i aromatycznymi ziołami. Od czego zacząć? Na dobrze rozgrzaną patelnię przełóż pokrojone wcześniej pieczarki i cebulę. Smaż je przez chwilę, a następnie dodaj pokrojoną w paski paprykę i pomidory. Tak przygotowane składniki zalej sosem – przyrządzisz go, mieszając zawartość torebki z wodą. Duś całość na małym ogniu do momentu, aż uzyskasz odpowiednią miękkość warzyw (mieszaj je od czasu do czasu, żeby się nie przypaliły). Czas na podstawę dania – mięso z indyka. Umyj je dokładnie i osusz, później dopraw podstawowymi przyprawami i ziołami, a na końcu usmaż na grillu lub specjalnej patelni. Mięso serwuj z przygotowanym warzywnym leczo. Jakie dodatki będą odpowiednie do grillowanej piersi z indyka? Sprawdzi się np. kasza bulgur, jaglana czy gryczana. Dzięki temu przepisowi zdrowy i pożywny obiad przygotujesz w bardzo prosty sposób. Smacznego.